NL | ENG

Wie

Sinds mijn studie psychologie ben ik gefascineerd door het thema leiderschap: wie beïnvloedt nu eigenlijk wie? Als student-bestuurder heb ik mijn eerste ervaringen opgedaan met het actief participeren in veranderprocessen. Vervolgens heb ik enkele jaren als docent aan de Universiteit van Amsterdam inleidende hoorcolleges verzorgd aan eerstejaarsstudenten sociale psychologie.

Uiteindelijk ambieerde ik niet alleen een carrière in de wetenschap, maar ook een loopbaan in de wereld van de psychologische praktijk. Ik ontwikkelde mij tot expert op het gebied van verhoortechnieken en leidde veel politiemensen op.
Bij het verhoren in een professionele context is de grens waarop beïnvloeding ten goede of ten slechte kan worden gebruikt smal. Het is van groot belang dat je als leider je eigen motieven kent en onder ogen ziet, zo heb ik ervaren tijdens het trainen van politiepersoneel, professionals en leidinggevenden in hogere posities.

Met deze ervaring op zak heb ik in 1999 mijn carriere voortgezet bij het leiderschapsinstituut De Baak. Daar heb ik in de loop der jaren als leidinggevende en lid van het MT de senior leiderschapprogramma's voor De Baak vernieuwd, ontwikkeld en deels uitgevoerd. Als senior programmadirecteur was ik nu verantwoordelijk voor de (inter)nationale programma's ‘executive leiderschap' en de belangrijke accounts op dit gebied. Tegenwoordig heb ik mijn eigen praktijk in het ontwikkelen van leiderschap voor individuen en organisaties en werk ik als associate voor de Baak, Mannaz ,THNK en Peak4. . Samen met Carlo Pedroli hebben we prachtige kantoorruimte in de Houthavens van Amsterdam : Karavanserai Amsterdam. Een bijzondere pleisterplaats voor professionals en leiders en cursusruimte voor onder meer Deep Democracy en de cursus "Vrij Verbonden "werken met persepctieven op hechting".  Ik specialeer in het thema Hechting, zowel in persoonlijke coaching als in leiderschapscoaching (Leadership as a relationship).